Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše učinkovitosti spletne strani.
Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tukaj

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Ugodje

udobje v notranjih prostorih

Ugodje za vse, ki živijo v zgradbah

Večina nas veliko časa preživi v notranjih prostorih - doma, v pisarni, šoli, nakupovalnih središčih, objektih za prostočasne dejavnosti in drugje. Zato je smiselno izbrati gradbene materiale, ki varujejo naše dobro počutje.

Slabi materiali lahko negativno vplivajo na naše dobro počutje in zdravje.

Notranji prostori niso le pasivni prostori. Njihove značilnosti vplivajo na njihovo stanje, zato je notranji prostor, zgrajen s pravimi materiali, zdrav notranji prostor. Dejansko lahko notranji prostor, zgrajen z napačnimi materiali, aktivno škoduje zdravju.

Ugodje

Ugodje je najverjetneje najpomembnejši dejavnik, ki vpliva na naše zdravje in dobro počutje. Notranji prostor, v katerem se osebe počutijo kar se da ugodno, je zdravo in aktivno dobrodejno okolje.

Ugodje je stanje dobrega počutja, ki je posledica materialov, uporabljenih v določenem okolju: zasnova, izgradnja in oprema. Pametna izbira materialov in način njihove uporabe sta pomembna dejavnika za določanje kakovosti notranjega prostora ter posledično ravni ugodja oseb, ki v njem preživljajo svoj čas.

K splošnemu ugodju prispevajo štirje ključni elementi. Skupaj predstavljajo cilje, ki jih morajo dosegati gradbeni materiali:

Pomembnost materialov

Raven ugodja v notranjih prostorih je tesno povezana z značilnostmi tega prostora v smislu toplotnega ugodja, videza, ravni hrupa in kakovosti zraka v njem. Vsak sestavni material je treba izbrati ob upoštevanju teh značilnosti.

V nadaljevanju si oglejte seznam nekaterih namenov različnih materialov in izdelkov, ki se uporabljajo pri izgradnji doma:

Vsi ti materiali ključno prispevajo k ugodju notranjih prostorov vašega doma. Zelo preprosto je spremeniti barvo stene ali postavitev pohištva oziroma zamenjati nekatere naprave. Veliko težje (in tudi dražje) pa je zamenjati lepilo za keramiko, material v predelnih stenah ali izravnalno maso na zunanjih zidovih.

Izbira pravih materialov in izdelkov ključno prispeva k dobremu počutju nas samih in tudi naših najbližjih. To dejstvo je treba upoštevati pri vseh gradbenih projektih in projektih prenove.

Podjetje Weber je vodilna blagovna znamka, predana zagotavljanju dobrega počutja vseh, ki uporabljajo njegove izdelke in prebivajo v objektih, zgrajenih z njimi. Ta predanost pomeni jamstvo, da v podjetju Weber pri zasnovi naših izdelkov velik pomen pripisujemo ugodju notranjih prostorov, ki ga omogočajo prav naši materiali.