Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše učinkovitosti spletne strani.
Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tukaj

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber.san fini omet

R600, R603

weber.san fini omet
weber.san fini omet

Prednosti

  • brez disperzije in umetnih mas
  • različna zrnatost
  • visoka paroprepustnost
  • za površine, ki so izpostavljene vlagi

weber.san fini omet je sanirni omet, primeren za notranje in zunanje površine. Uporablja se kot zaključni omet za ostale sanacijske materiale (weber.san 200), ali na mineralnih podlagah kot je apneno cementni toplotni omet na perilitni osnovi.

Lastnosti in prednosti finega ometa: 

R600 - natur 0,6 mm
R603 - bel 1 mm

Lastnosti izdelka

Lastnosti

Omet za sanacijo od mehanskih in od vlage poškodovanih sten ozr. površin ter tudi od soli. Lahko se ga uporablja posamezno ali kot dodatek pri drugih sestavinah.

Nudi mehansko zaščito in višjo odpornost površin proti vlagi. Je paroprepusten, omogoča hiter prehod vlage skozi omet. Zaradi svojih lastnosti preprečuje vdor vode v tekoči obliki. 

paroprepustnost µcca. 15
gradbeni material razreda A1
razred močiCS I

Surovinska sestava

Cement, apno, specialne primesi in dodatki.

Podlaga

Poškodovani omet in omet 0,5 do 1 m nad njim popolnoma odstranimo in poglobimo ter očistimo rege med zidaki. Slabo oprijemljive fuge me zidaki nadomestimo z novimi. Poglobljene rege zapolnimo z sanirnim obrizgom weber.san presto 100. Po čiščenju podlage z krtačo, podlago očistimo, navlažimo in nanesemo osnovni obrizg weber.san 100 (za 100% pokrivanje podlage).

Pripomočki, orodja

Mešalo, zidarska žlica, večja posoda, kovinska letev.

Pripomočke in orodje po uporabi operemo s čisto vodo.

Splošni pogoji

Saint-Gobain Gradbeni izdelki d.o.o. prevzema odgovornost v okviru splošnih prodajno - dobavnih pogojev za kvaliteto svojih izdelkov. Ker so vremenski in drugi pogoji pri izvedbi zelo različni, je potrebno zgornja navodila jemati kot splošne smernice brez garancije za izvedbo. Upoštevajte tudi uradne smernice, normative in podatke iz tehničnih listov. Podatki v gornjih navodilih nas ne zavezujejo, jemljite jih kot priporočila, sestavljena ob najnovejšem stanju tehnologije izvedbe. Predpostavljamo, da izvajalec obvlada izvedbene tehnike posameznih komponent. Zapisano nas v ničemer ne zavezuje.

Dokumentacija

Tehnični list

Varnostni list

Izjava o lastnostih

Pošljite ali si prenesite dokumentacijo

Lahko pošljete dokumentacijo na določen elektronski naslov, ali pa si jo prenesite na svoj računalnik.

Priprava in Izvedba

Izvedba

Z nanosom sanacijskega finega ometa na osnovni omet pričnemo po 2 do 3 dneh od izvedbe osnovnega ometa.

Grobi omet (npr weber.san evolucione) enakomerno navlažimo.

Premešamo v mešalniku v razmerju (10 l vode na vrečo in med mešanjem postopoma dodajamo vodo dokler zmes ni pripravljena. Mešamo približno 3 – 7 minut.

weber.san fini omet (r603 - 1 mm) z zidarsko žlico in nanesemo v debelini 3 cm. Za večje debeline se nanese večkrat. Za bolj gladko površino se nanese po 1-2 dnevih, ko se površina posuši, še dodatnih 5 mm ometa ali po 2-4 dneh nanesemo fini omet (r600 - 0,6 mm).

Pomembno

Temperatura pri izvedbi: vsaj +5°C podlage in zraka. Izogibamo se delu ob neposrednem osončenju in nevarnosti omočenja površin.

Pred prehitrim izsuševanjem je potrebno površino poprhati z vodo. Pred nanosom silikatnega ometa se mora sanacijski omet ali fini omet sušiti približno 3-4 tedne.

Poraba

R600 - 4,5 kg/m2 za 3 mm
R603 - 5,5 kg/m2 za 3 mm

Embaliranje, Skladiščenje in Splošni napotki

Embaliranje

Fini sanacijski omet v beli ali natur barvi v različnih granulacijah.

Vreča po 40 kg.

Granulacija:
R600 - natur 0,6 mm
R603 - bel 1 mm

Skladiščenje

Vse sistemske komponente lehko skladiščimo 6 mesecev v originalno zaprti embalaži, v suhem in zračnem prostoru, zaščiteno pred vlago zmrzovanjem in visokimi temperaturami.