Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše učinkovitosti spletne strani.
Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tukaj

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber.san presto 200

SPR200

weber.san presto 200
weber.san presto 200

Prednosti

  • lahko se uporablja kot zaključni omet
  • visoko paroprepusten
  • vodoodbojen
  • visoko odporen na soli
  • enostaven za izdelavo

weber.san presto 200 sanacijski omet, ki se lahko nanaša v enem ali več slojih. 

Primeren za površine, ki so obremenjene s solmi in vlažne površine pri starih in novogradnjah. Skupna debelina mora biti najmanj 2 cm z debelino posameznega sloja najmanj 1 cm. 

Lastnosti in prednosti osnovnega obrizga: 

Lastnosti izdelka

Lastnosti

Omet za sanacijo od mehanskih in od vlage poškodovanih sten oz. površin ter tudi od soli. Lahko se ga uporablja posamezno ali kot dodatek pri drugih sestavinah.

Nudi mehansko zaščito in višjo odpornost površin proti vlagi. Je paroprepusten, omogoča hiter prehod vlage skozi omet. Zaradi svojih lastnosti preprečuje vdor vode v tekoči obliki.

 

koeficient paroprepustnosti µ15
gradbeni material razredaA1
razred močiCS II

Surovinska sestava

Cement, apno, specialne primesi in dodatki.

Podlaga

Poškodovani omet in omet 0,5 do 1 m nad njim popolnoma odstranimo in poglobimo ter očistimo rege med zidaki. Slabo oprijemljive fuge me zidaki nadomestimo z novimi. Poglobljene rege zapolnimo z sanirnim obrizgom weber.san presto 100. Po čiščenju podlage z krtačo, podlago očistimo, navlažimo in nanesemo osnovni obrizg Weber. san 100 (za 100% pokrivanje podlage).

Pripomočki, orodja

Mešalo, zidarska žlica, večja posoda, kovinska letev.

Pripomočke in orodje po uporabi operemo s čisto vodo.

Splošni pogoji

Saint-Gobain Gradbeni izdelki d.o.o. prevzema odgovornost v okviru splošnih prodajno - dobavnih pogojev za kvaliteto svojih izdelkov. Ker so vremenski in drugi pogoji pri izvedbi zelo različni, je potrebno zgornja navodila jemati kot splošne smernice brez garancije za izvedbo. Upoštevajte tudi uradne smernice, normative in podatke iz tehničnih listov. Podatki v gornjih navodilih nas ne zavezujejo, jemljite jih kot priporočila, sestavljena ob najnovejšem stanju tehnologije izvedbe. Predpostavljamo, da izvajalec obvlada izvedbene tehnike posameznih komponent. Zapisano nas v ničemer ne zavezuje.

Dokumentacija

Tehnični list

Varnostni list

Izjava o lastnostih

Pošljite ali si prenesite dokumentacijo

Lahko pošljete dokumentacijo na določen elektronski naslov, ali pa si jo prenesite na svoj računalnik.

Priprava in Izvedba

Izvedba

Z nanosom sanacijskega ometa na navlažen osnovni obrizg pričnemo po 2 do 3 dneh. Na dan nanosa je potrebno podlago enakomerno navlažiti. Pri visokih temperaturah in vetrovnosti je potrebno pred samo izvedbo podlago omočit s čisto vodo.

Zmes mešamo v mešalniku z dodajanjem vode (približno 12-13 l na vrečo). Med mešanjem dodajamo vodo postopoma (sprva 10 l) dokler zmes ni pripravljena. Mešamo približno 3 – 7 minut z zidarsko žlico in nanesemo v debelini 3 cm. Za večje debeline se nanese večkrat. Za bolj gladko površino se nanese po 1-2 dnevih, ko se površina posuši še dodatnih 5 mm ometa ali po 2-4 dneh nanesemo finiomet.

Pomembno

Temperatura pri izvedbi: vsaj +5 °C podlage in zraka. Izogibamo se delu ob neposrednem osončenju in nevarnosti omočenja površin.

Pred prehitrim izsuševanjem je potrebno površino poprhati z vodo. Pred nanosom silikatnega ometa se mora sanacijski omet ali fini omet sušiti približno 3-4 tedne.

Poraba

cca. 20 kg/m2
za 2 cm

 

Embaliranje, Skladiščenje in Splošni napotki

Embaliranje

Sanacijski omet.

Vreča po 40 kg.

Granulacija 1 mm

Skladiščenje

Vse sistemske komponente lehko skladiščimo 6 mesecev v originalno zaprti embalaži, v suhem in zračnem prostoru, zaščiteno pred vlago zmrzovanjem in visokimi temperaturami.