Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše učinkovitosti spletne strani.
Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tukaj

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber. nivelit

M635S

weber. nivelit
weber. nivelit

Prednosti

  • samorazlivna talna izravnalna masa
  • primerna tudi za sisteme talnega gretja
  • enostavna za vgradnjo in obdelavo
  • pohodno po 12 urah
  • čas sušenja pred nadaljno uporabo:
    • lepljenje keramike: 24 ur
    • polaganje ostalih oblog: 72 ur

Samorazlivna talna izravnalna masa.

weber.nivelit je samorazlivna talna izravnalna masa namenjena za izdelavo ravnih in vpojnih površin, v debelini od 2 do 12 mm, pred polaganjem tekstilnih, plastičnih, lesenih, keramičnih in ostalih oblog. Primerna je za vse vrste starih in novih mineralnih podlag v zaprtih prostorih, vključno s sistemi talnega ogrevanja.

weber.nivelit izravnalna masa ima odlične razlivne lastnosti in je enostavna za vgradnjo. Pri pripravi mase upoštevajte priporočeno mešalno razmerje za vodo.

Lastnosti izdelka

Področja uporabe

Samorazlivna talna izravnalna masa v prahu, namenjena za fino izravnavanje vseh vrst s cementom vezanih stabilnih talnih površin (cementni estrihi, beton, teraco in podobno) v debelini od 2 do 12 mm. Primerna je tudi za sisteme talnega gretja ter za pripravo tal pred lepljenjem tekstilnih ali plastičnih talnih oblog. Površina, obdelana z weber.nivelit  izravnalno maso, je pohodna po 12 urah, odvisno od debeline nanosa. Čas sušenja pred lepljenjem keramike je 24 ur, pri polaganju ostalih oblog pa 72 ur.

Lastnosti

mešanje z vodo cca. 5,25 litra na 25 kg

čas nabrekanja zmesi

cca. 10 minut
tlačna trdnostmin. 25 N/mm2
upogibna trdnostmin. 7 N/mm2
sprijemna trdnostmin. 0,5 N/mm2
povprečna poraba materiala1,5 kg na m2 za 1 mm debeline
čas sušenja

cca 24 ur / cm

čas obdelave15 minut
debelina nanosado 12 mm
pohodnost po12 ur
čas sušenja pred lepljenjem keramike24 ur
čas sušenja pred polaganjem ostalih oblog72 ur

Merjeno pri temperaturi +23°C in 50% relativni vlagi.

Podlaga

Podlaga mora biti trdna, ravna, suha, čista, primerno nosilna ter brez prašnih delcev.

Pogoji uporabe

Temperatura podlage in zraka pri izvedbi +5°C do +25°C.

Samorazlivno talno izravnalno maso razprostremo po suhi podlagi.Z maso obdelano površino zaščitimo pred neposrednim osončenjem in zmrzovanjem. Svež nanos ne sme zmrzniti v roku enega dne po izdelavi. Orodja, ostale pripomočke in površine takoj očistimo s čisto tekočo vodo.

Pripomočki, orodja

Nerjaveča posoda, električno mešalo, gladilka, brusilno orodje.

Splošni pogoji

Saint-Gobain Gradbeni izdelki d.o.o. prevzema odgovornost v okviru splošnih prodajno - dobavnih pogojev za kvaliteto svojih izdelkov. Ker so vremenski in drugi pogoji pri izvedbi zelo različni, je potrebno zgornja navodila jemati kot splošne smernice brez garancije za izvedbo. Upoštevajte tudi uradne smernice, normative in podatke iz tehničnih listov. Podatki v gornjih navodilih nas ne zavezujejo, jemljite jih kot priporočila, sestavljena ob najnovejšem stanju tehnologije izvedbe. Predpostavljamo, da izvajalec obvlada izvedbene tehnike posameznih komponent. Zapisano nas v ničemer ne zavezuje.

Dokumentacija

Tehnični list

Pošljite ali si prenesite dokumentacijo

Lahko pošljete dokumentacijo na določen elektronski naslov, ali pa si jo prenesite na svoj računalnik.

Priprava in Izvedba

Izvedba

1 kg suhe zmesi zmešamo z 2,1 dl čiste vode. Pripravljeno zmes pustimo stati 10 minut, da se izločijo zračni mehurčki. Maso razlijemo po tleh in razprostremo s pomočjo gladilke. Debelina enkratnega nanosa naj ne presega 12 mm. Ostanke zračnih mehurčkov odstranimo s pomočjo primernega orodja. Nadaljna dela so možna, ko je masa primerno suha.

Poraba

1,5 kg za mm debeline na m2.

Poraba je odvisna od vrste in kakovosti podlage, tehnike nanosa in vrste uporabljenega orodja.

 

 

Embaliranje, Skladiščenje in Splošni napotki

Embaliranje

Samorazlivna talna izravnalna masa z debelino nanosa od 2 do 12 mm.

Vreča 25 kg.

 

 

Skladiščenje

12 mesecev v originalno zaprti in nepoškodovani embalaži, zaščiteni pred zamrzovanjem in visokimi temperaturami.