Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše učinkovitosti spletne strani.
Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tukaj

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber.col interier

LKin (C1npd)

weber.col interier
weber.col interier

Nov

Prednosti

  • za notranjo uporabo

  • za zidno in talno lepljenje

  • za lepljenje vpojnih keramičnih ploščic, klinkerja, naravnega in umetnega kamna manjših dimenzij
  • za lepljenje na vse vrste ometov, cementnih in anhidridnih estrihov ter ostalih mineralnih podlag

weber.col interier je standardno lepilo za lepljenje vpojne keramike na notranjih talnih in zidnih površinah razreda C1npd.

weber.col interier je standardno cementno lepilo za lepljenje vpojnih keramičnih ploščic, klinkerja, naravnega in umetnega kamna manjših dimenzij na notranjih zidnih in talnih podlagah. Primerno je za lepljenje na vse vrste ometov, cementnih in anhidridnih estrihov ter ostalih mineralnih podlag.  Ni primerno za lepljenje na mavčne podlage, les in kovino.

weber.col interier lepilo je prava izbira za manj zahtevna notranja dela.

Lastnosti izdelka

Lastnosti

weber.col interier je prašna mešanica sive barve sestavljena iz specialnega cementa, finih peskov izbranih granulacij, sintetičnih smol in posebnih dodatkov.

Za notranjo uporabo na talnih in stenskih površinah betona in različnih ometov in lepljenje keramičnih ploščic velikosti do 20 x 20 cm.

odprti čas >20 min
poraba3 do 5 kg/m2

uporabnost pripravljene zmesi

cca 6 ur

temperaturni pogoji nanašanja

+5 do +30 °C

fugiranje stenskih površin

po 12 urah

fugiranje talnih površin

po 24 urah
polna obremenitevpo 14 dneh

Časi, navedeni v tehničnem listu, so izmerjeni pri +23°C in 50% rel. zračne vlage. Višje temperature te vrednosti ustrezno znižajo, nižje pa zvišajo.

Podlaga

Podlaga mora biti trdna, suha, čista, primerno nosilna, brez prašnih delcev, ostankov opažnih olj, saj ter starih opleskov.  Slabe estrihe in cementno mleko obvezno obrusite. Neravne talne podlage predhodno izravnajte z ustreznimi talnimi izravnalnimi masami. Pred polaganjem preverite vpojnost podlage oz. uporabite ustrezni osnovni premaz.

Pri pripravi podlage moramo upoštevati ustrezne gradbene normative.

 

Surovinska sestava

Cement, separirani peski, aditivi.

Pogoji uporabe

Temperatura pri izvedbi: vsaj +5°C podlage in zraka. Izogibamo se delu ob neposrednem osončenju in nevarnosti omočenja površin.

Pripomočki, orodja

Nerjaveča posoda, električno mešalo, zidarska žlica, nerjaveča gladilka.

Splošni pogoji

Saint-Gobain Gradbeni izdelki d.o.o. prevzema odgovornost v okviru splošnih prodajno - dobavnih pogojev za kvaliteto svojih izdelkov. Ker so vremenski in drugi pogoji pri izvedbi zelo različni, je potrebno zgornja navodila jemati kot splošne smernice brez garancije za izvedbo. Upoštevajte tudi uradne smernice, normative in podatke iz tehničnih listov. Podatki v gornjih navodilih nas ne zavezujejo, jemljite jih kot priporočila, sestavljena ob najnovejšem stanju tehnologije izvedbe. Predpostavljamo, da izvajalec obvlada izvedbene tehnike posameznih komponent. Zapisano nas v ničemer ne zavezuje.

Dokumentacija

Tehnični list

Varnostni list

Izjava o lastnostih

Pošljite ali si prenesite dokumentacijo

Lahko pošljete dokumentacijo na določen elektronski naslov, ali pa si jo prenesite na svoj računalnik.

Priprava in Izvedba

Izvedba

Lepilo razprostrite po podlagi z nerjavečo zobato gladilko v ustrezni debelini (3 do 5 mm). Postopek nekajkrat ponovite, da dosežete optimalno pokrivanje podlage ter popolnoma izkoristite obdelovalni čas lepila. Pripravljeno zmes porabite v 8 urah!

Temperatura podlage in zraka pri izvedbi +5°C do +25°C. Lepila ne nanašajte na zmrznjeno podlago ali podlago, ki se taja ali utegne zmrzniti v naslednjih 24 urah. Ob vročih in vetrovnih dneh je potrebno porozno podlago navlažiti z vodo.

 

Poraba

3 do 5 kg/m2
odvisno od vrste ploščic in podlage.

Embaliranje, Skladiščenje in Splošni napotki

Embaliranje

Lepilo za lepljenje keramičnih ploščic razreda C1npd.

Zmes v prahu, v 25 kg vrečah.

Skladiščenje

Vsaj 12 mesecev v originalno zaprti embalaži, skladiščeno v suhem in zračnem prostoru, zaščiteno pred zmrzovanjem in visokimi temperaturami.