Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše učinkovitosti spletne strani.
Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tukaj

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Kako izvedemo izravnavo tal pred polaganjem keramike?

Problem

Kvaliteta polaganja in končni izgled talnih oblog sta v veliki meri odvisna od kakovosti podlage. Podlaga včasih ne ustreza priporočilom k polaganju talnih oblog. V tem primeru lahko z weber.niv samorazlivnimi talnimi masami (weber.niv profi, weber.niv rapid) podlago optimalno izravnamo in pripravimo na nadaljno obdelavo. Vrsto samorazlivne talne izravnalne mase izberemo glede na vrsto podlage in predvidene faze dela.

Rešitev

Podlaga mora biti suha, trdna, čista in brez prašnih delcev, ki zmanjšujejo oprijem. Pri pripravi podlage je potrebno upoštevati veljavne normative.

Nečistoče in druge ostanke, ki zmanjšujejo oprijem, previdno odstranimo. V kolikor je to potrebno, pri pripravi podlage uporabljamo ustrezne naprave za brušenje.

Samorazlivno talno izravnalno maso weber.niv pripravimo v skladu z navodili s pomočjo električnega mešala. Z nanosom pričnemo na najnižji točki podlage.

Po osušitvi izravnalne mase sledi lepljenje keramičnih ploščic z enim izmed weber.maltex ali weber.col lepil za keramiko.