Weber Saint-Gobain - Official website of the company

PRESS RELEASE | IZJAVA ZA JAVNOST

Akvizicija podjetja Demit, d.o.o., Laško

Grosuplje, 4 Julij 2016

S 1. julijem 2016 se je zaključil proces akvizicije podjetja Demit, d.o.o., ki je slovenskemu tržišču dobro poznano kot ponudnik kakovostnih fasadnih sistemov in materialov. Z omenjeno akvizicijo bo podjetje Saint-Gobain Weber še dodatno okrepilo svoj tržni potencial in postalo eden največjih ponudnikov fasadnih sistemov in materialov na slovenskem tržišču ter svojo ponudbo širilo tudi na trge Hrvaške.

Podjetje Saint-Gobain Weber je na slovenskem tržišču prisotno od leta 1994. Vse od vstopa je zavezano proizvodnji inovativnih fasadnih sistemov in materialov, s katerimi narekuje trende v ponudbi učinkovitih energijskih rešitev. V zadnjem obdobju je svojo ponudbo širilo tudi na področju izdelkov za vgradnjo keramike ter vodotesnih izdelkov in hidroizolacij.

Omenjena akvizicija dodatno potrjuje cilje skupine Saint-Gobain po nadaljnem razvoju poslovanja in investiranju v regiji.

SAINT-GOBAIN

Saint-Gobain, ustanovljen leta 1665, proizvaja in distribuira rešitve in izdelke, ki so ključne sestavine našega bivalnega ugodja ter naša prihodnost. So sestavni del našega bivalnega okolja in vsakdanjika ter so prisotne v zgradbah, transportu, infrastrukturi in mnogih industrijskih rešitvah. Zagotavljajo visoko ugodje, učinkovitost in varnost ob hkratnem učinkovitem zadovoljevanju izzivov trajnostnega razvoja, varovanja naravnih virov in klimatskih izzivov. Saint-Gobain je eno izmed 100 najbolj inovativnih podjetij na svetu ter referenca na trgih trajnostnega razvoja z letnim prometom blizu 40 mrd.€, preko 170.000 zaposlenih v 66 državah.