Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše učinkovitosti spletne strani.
Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tukaj

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber.design metalik

(A505, A515)

weber.design metalik
weber.design metalik

Prednosti

weber.design METALIK program je najprimernejša rešitev, če arhitekturna zasnova zahteva kovinski učinek na fasadi. Kovinske fasadne barve v zlati, srebrni in bakreni različici lahko estetsko dopolnjujejo kovinske elemente ali pa jih popolnoma nadomestijo, če so nanešene na celotni površini.

Lastnosti izdelka

Lastnosti

weber.design metalic fasadna barva je visoko pokrivna in vodoodbojna. Koeficient navzemanja vlage (w) < 0,05.

Barvni odtenki

weber barvna karta zaključnih slojev in ometov

Trije barvni odtenkov po weber design barvni karti:

 • metalik zlata
 • metalik srebrna
 • metalik bakrena

Surovinska sestava

Polimeri, silikonska polnila, posebni pigmenti, aditivi, mikrovlakna.

Poraba

 • fina podlaga:
  cca. 0,4 – 0,5 kg/m2
  2 premaza
 • groba podlaga:
  cca. 0,5 – 0,8 kg/m2
  2 premaza

Poraba je vsakokrat odvisna od vrste in grobosti podlage.

Barvni odtenki

Priprava in Izvedba

Podlaga

Podlaga mora biti nepremična, nosilna, trdna, suha, brez razpok, prašnih delcev in ostankov maščob, saj ter opažnih olj. 
24 ur pred nanosom weber.design metalic fasadne barve podlago premažemo z weber silikonskim osnovnim premazom (557K), ki ga redčimo z vodo v razmerju 1:1.

Izvedba

Pripravljalna dela
Pri obnovitvenih delih moramo s podlage predhodno očistiti vse proste, lahko odpadajoče delce starega ometa ali ostanke premazov in jo skrbno oprati z vodo. Popravljeni in obnovljeni deli fasade morajo imeti enako strukturo kot stari deli, brez razpok. Strukturna raznolikost podlage povzroča neenakomerne barvne efekte, ki so vidni kot svetle ali temne lise. Fasadno površino lahko obnovimo z apneno – cementno malto, skladno z normativi. Za obnovo finega ometa ali preplastitev priporočamo weber.san – fini omet, kateremu po potrebi dodamo weber sprijemno sredstvo H. Stare organske premaze (disperzije, oljne premaze) odstranimo s pomočjo weber fasadnega lužila in vroče vode pod visokim pritiskom. Nato podlago temeljito operemo s čisto vodo. Čisto in suho
podlago premažemo z weber akrilnim osnovnim premazom. Pred pričetkom del zaščitimo vse steklene, kovinske in lesene elemente na fasadi.


Navodila za delo
weber.design metalic fasadno barvo pred uporabo dobro premešamo. Če delamo na večji površini, vsebino več veder zmešamo v primerno veliki posodi. Nanašamo jo na suho podlago s pleskarskim valjčkom ali čopičem. Pri tem pazimo, da barvo enakomerno porazdelimo po celotni površini. Nanos barve naj bo tanek. Barvo vedno nanašamo dvakrat (osnovni in pokrivni nanos). Posamezni nanosi si sledijo v 12 urnem zamiku. Za doseganje prave konsistence oziroma izdatnosti lahko weber.ton akrilni fasadni barvi dodamo čisto vodo (do 10%).

Stare omete sprva premažemo z weber utrjevalcem ometa P61 ali weber akrilnim osnovnim premazom (pripravljenim z vodo v razmerju 1:3 do 1:4). Po približno 12 urah tako pripravljeno podlago prebarvamo z weber.design metalic fasadno barvo, razredčeno z do 6% čiste vode. Sledi drugi nanos, razredčen z do 3% čiste vode. Barvo nanašamo s čopičem ali valjčkom.

 

Pogoji uporabe

Čas sušenja:

Barva je suha na otip po cca. 4 urah, popolnoma suha po 24 urah (odvisno od vremenskih razmer).

Temperatura ob izvedbi in v času sušenja barve: od +5°C do +25°C podlage in zraka. Izogibamo se delu ob neposrednem osončenju in nevarnosti omočenja površin.

Pripomočki, orodja

Pleskarski valjček, čopič.

Vedra, posode in orodje takoj očistimo z vodo. Takoj moramo očistiti tudi vgrajene elemente na fasadi.

Pakiranje in Splošni napotki

Embaliranje

V vedrih po 30 kg.

Skladiščenje

Do 12 mesecev v originalno zaprti embalaži, skladiščeno v suhem in zračnem prostoru, zaščiteno pred zmrzovanjem in visokimi temperaturami.

Splošni pogoji

Saint-Gobain Gradbeni izdelki d.o.o. prevzema odgovornost v okviru splošnih prodajno - dobavnih pogojev za kvaliteto svojih izdelkov. Ker so vremenski in drugi pogoji pri izvedbi zelo različni, je potrebno zgornja navodila jemati kot splošne smernice brez garancije za izvedbo. Upoštevajte tudi uradne smernice, normative in podatke iz tehničnih listov. Podatki v gornjih navodilih nas ne zavezujejo, jemljite jih kot priporočila, sestavljena ob najnovejšem stanju tehnologije izvedbe. Predpostavljamo, da izvajalec obvlada izvedbene tehnike posameznih komponent. Zapisano nas v ničemer ne zavezuje.