Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše učinkovitosti spletne strani.
Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tukaj

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber.pas marmolit

omet za podzidek (1050, 1040, 1030, 2309)

weber.pas marmolit
weber.pas marmolit

Prednosti

weber.pas marmolit je dekorativni, pisani omet na osnovi drobljenih marmornih kamnov in obarvanih peskov.
Za uporabo pripravljen, večbarven (pisan) omet, namenjen za dekorativno obdelavo zunanjih in notranjih vertikalnih površin, podzidkov, stebrov, portalov in podobno. 

Lastnosti in prednosti ometa za podzidek

Lastnosti izdelka

Lastnosti

weber.pas marmolit, pisani omet je vodoodbojen, paroprepusten, odporen proti alkalijam in dimnim plinom, z majhnimi površinskimi napetostmi in težko vnetljiv (gradbeni izdelek razreda B1).


Struktura ometa:
zaglajena, večbarvna (pisana) struktura.

Zrnatosti, odtenki:

  • weber.pas marmolit, pisani omet, fino zrnati (1050), velikost največjega zrna cca. 1,5 mm
  • weber.pas marmolit, pisani omet, srednje zrnati (1040), velikost največjega zrna cca. 2,0 mm in 3,0 mm

Surovinska sestava

Posebej izbrani marmorni ali obarvani peski, umetna smola kot vezivo.

Poraba

IzdelekGranulacijaOznaka izdelkaOkvirna poraba na m2
weber osnovni premazG700, G705 0,20 kg
weber.pas marmolit -omet za podzidek
10501,5 mm10503,5 kg
10402,0 mm10405,0 kg
10303,0 mm10306,0 kg
weber lepilo G23900,6 kg

Splošni pogoji

Saint-Gobain Gradbeni izdelki d.o.o. prevzema odgovornost v okviru splošnih prodajno - dobavnih pogojev za kvaliteto svojih izdelkov. Ker so vremenski in drugi pogoji pri izvedbi zelo različni, je potrebno zgornja navodila jemati kot splošne smernice brez garancije za izvedbo. Upoštevajte tudi uradne smernice, normative in podatke iz tehničnih listov. Podatki v gornjih navodilih nas ne zavezujejo, jemljite jih kot priporočila, sestavljena ob najnovejšem stanju tehnologije izvedbe. Predpostavljamo, da izvajalec obvlada izvedbene tehnike posameznih komponent. Zapisano nas v ničemer ne zavezuje.

Dokumentacija

Varnostni list

Izjava o lastnostih

Pošljite ali si prenesite dokumentacijo

Lahko pošljete dokumentacijo na določen elektronski naslov, ali pa si jo prenesite na svoj računalnik.

Barvni odtenki

Marmolit - omet za podzidek

Priprava in Izvedba

Pogoji uporabe

Temperatura pri izvedbi: vsaj +5°C podlage in zraka. Izogibamo se delu ob neposrednem osončenju, vetru in omočenju površine v času sušenja.

Najvišja temperatura pri izvedbi ne sme preseči +30 °C. Površine je potrebno zaščititi pred neposrednim osončenjem z zaščitnimi mrežami. 

Podlaga

Kot podlaga lahko nastopajo cementni fini omet, beton, naravni in umetni kamen, vlaknocementne površine. Nove podlage, na primer fini omet, morajo biti izdelane skladno z normativi.

Površina mora biti fino obdelana. Podlaga mora biti ravna, trdna, suha, brez razpok, prahu in ostankov opažnih olj. Po potrebi moramo podlago temeljito očistiti.

Na površine podzidkov, še posebej, če ti segajo v zemljo, moramo predhodno nanesti vodonepropusten cementni omet kot podlago. weber.pas marmolit ne smemo nanašati na slabo izolirane podlage (problem dvigajoče se vlage). Toplotno izolacijski ometi niso primerna podlaga.

Za optimalno izvedbo weber.pas marmolita mora biti podlaga popolnoma ravna!

Izvedba

weber.pas marmolit fino in srednje zrnati (1050, 1040):
suho podlago premažemo z weber osnovnim premazom (G700, G705) dan pred nanosom ometa. V določenih primerih uporaba osnovnega premaza ni potrebna še posebej, če s tem bistveno znižamo vpojnost podlage in tako povečujemo drsenje weber.pas marmolita, ki je običajen pojav. Predlagamo testiranje na manjši površini. Problem drsenja lahko rešimo tudi z uporabo weber.pas marmolit, lepila 'G', namesto osnovnega premaza.

weber.pas marmolit, pisani omet, grobo zrnati (1030):
nerazredčeno weber.pas marmolit, lepilo 'G' nanesemo na suho podlago z nerjavečo gladilko v debelini cca. 0,5 - 1,0 mm. Omet nanašamo na mokro lepilo, zato sproti obdelamo le cca. 2 - 3 m2.

Pri weber.pas marmolitu je zelo pomembno, da vsakokrat zmešamo vsebino več veder hkrati z zidarsko žlico (nikakor ne z električnim mešalom) in stepamo do trdnosti, ki je primerna za nanašanje. Mešanje z električnim mešalom ima za posledico mlečni ali temnejši izgled končnega izdelka. V primeru, da je ročno mešanje izdelka zaradi posedenosti težko izvedljivo priporočamo, da se vsebina pretrese v drugo, čisto in suho vedro.

weber.pas marmolit nanašamo z nerjavečo gladilko v debelini 1,5-kratnika premera najdebelejšega zrna. Pri nanašanju sproti preverjamo debelino nanosa. Neenakomerna debelina nanosa se lahko odrazi kot lisavost površine! Priporočamo, da je finalno glajenje ometa izvedeno vedno v isti smeri, brez predhodnega navlaževanja orodja.

Sveže zaglajena površina ima mlečen videz, ki sčasoma izgine. Če je omet v času sušenja izpostavljen preveliki koncentraciji vlage (dež, megla oziroma omočenje), se lahko ta pojav naknadno ponovi ali celo obstane. Razlog za omenjeno reakcijo ni v kakovosti ometa ali tehnologiji obdelave, temveč v naravnih lastnostih surovin.

Zaradi narave surovin si pridržujemo pravico do odstopanja od barvne lestvice.

Pripomočki, orodja

Nerjaveča gladilka, zidarska žlica.

Vedra, posode in orodje takoj očistimo z vodo. Takoj moramo očistiti tudi vgrajene elemente na fasadi.

Splošne Informacije

Embaliranje

Dekorativni omet za podzidek na osnovi marmornih in obarvanih peskov.

za uporabo pripravljena zmes

  • v vedrih po 20 kg (vsi odtenki, razen K99)
  • v vedru 25 kg (odtenek K99)

Skladiščenje

Do 12 mesecev v originalno zaprti embalaži, skladiščeno v suhem in zračnem prostoru, zaščiteno pred zmrzovanjem in visokimi temperaturami.