Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše učinkovitosti spletne strani.
Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tukaj

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Demit Plast [protect]

Demit Plast [protect] je dekorativni zaključni sloj na osnovi drobljenih marmornih kamnov in obarvanih peskov.

Je priporočena izbira za nanos na področje podzidka saj pisana struktura ometa skriva umazanijo, ki se z odbojno vodo od tal prenaša na fasadne površine.

Lastnosti izdelka

Lastnosti

Dekorativni omet iz naravno obarvanih kamnov in drobljenega marmorja.

Namenjen dekorativni obdelavi podzidka in njegovi zaščiti.

Priporočena izbira v sistemu DEMIT ORIGINAL Protect 

  • visoko vodoodbojen in odporen na obremenitve
  • izdelano v skladu s smernicami ETAG 004

Struktura ometa: zaglajena, večbarvna (pisana) struktura.

Zrnatosti, odtenki: cca. 2,0 mm

Surovinska sestava

Posebej izbrani marmorni ali obarvani peski, umetna smola kot vezivo.

Poraba

IzdelekGranulacijaOznaka izdelkaOkvirna poraba na m2
Demit Primer [basic]1784/17910,1 kg
Demit Plast [protect]2,0 mm19204,5 kg

Priprava in Izvedba

Pogoji uporabe

Temperatura pri izvedbi: vsaj +5°C podlage in zraka. Izogibamo se delu ob neposrednem osončenju, vetru in omočenju površine v času sušenja.

Najvišja temperatura pri izvedbi ne sme preseči +30 °C. Površine je potrebno zaščititi pred neposrednim osončenjem z zaščitnimi mrežami. 

Podlaga

Kot podlaga lahko nastopajo cementni fini omet, beton, naravni in umetni kamen, vlaknocementne površine. Nove podlage, na primer fini omet, morajo biti izdelane skladno z normativi.

Površina mora biti fino obdelana. Podlaga mora biti ravna, trdna, suha, brez razpok, prahu in ostankov opažnih olj. Po potrebi moramo podlago temeljito očistiti.

Na površine podzidkov, še posebej, če ti segajo v zemljo, moramo predhodno nanesti vodonepropusten cementni omet kot podlago. weber.pas marmolit ne smemo nanašati na slabo izolirane podlage (problem dvigajoče se vlage). Toplotno izolacijski ometi niso primerna podlaga.

Za optimalno izvedbo weber.pas marmolita mora biti podlaga popolnoma ravna!

Izvedba

Suh armirni sloj premažemo z Demit Primer basic osnovnim premazom dan pred nanosom ometa.

Pri Demit Plast [prostect] je zelo pomembno, da vsakokrat zmešamo vsebino več veder hkrati z zidarsko žlico (nikakor ne z električnim mešalom) in stepamo do trdnosti, ki je primerna za nanašanje. Mešanje z električnim mešalom ima za posledico mlečni ali temnejši izgled končnega izdelka.

V primeru, da je ročno mešanje izdelka zaradi posedenosti težko izvedljivo priporočamo, da se vsebina pretrese v drugo, čisto in suho vedro.

Demit Plast [prostect] nanašamo z nerjavečo gladilko v debelini 1,5-kratnika premera najdebelejšega zrna. Pri nanašanju sproti preverjamo debelino nanosa. Neenakomerna debelina nanosa se lahko odrazi kot lisavost površine! Priporočamo, da je finalno glajenje ometa izvedeno vedno v isti smeri, brez predhodnega navlaževanja orodja.

Sveže zaglajena površina ima mlečen videz, ki sčasoma izgine. Če je omet v času sušenja izpostavljen preveliki koncentraciji vlage (dež, megla oziroma omočenje), se lahko ta pojav naknadno ponovi ali celo obstane. Razlog za omenjeno reakcijo ni v kakovosti ometa ali tehnologiji obdelave, temveč v naravnih lastnostih surovin.

Zaradi narave surovin si pridržujemo pravico do odstopanja od barvne lestvice.

Pripomočki, orodja

Nerjaveča gladilka, zidarska žlica.

Vedra, posode in orodje takoj očistimo z vodo. Takoj moramo očistiti tudi vgrajene elemente na fasadi.

Splošne Informacije

Embaliranje

Dekorativni omet za podzidek na osnovi marmornih in obarvanih peskov.

za uporabo pripravljena zmes

  • v vedru 25 kg

Skladiščenje

Do 12 mesecev v originalno zaprti embalaži, skladiščeno v suhem in zračnem prostoru, zaščiteno pred zmrzovanjem in visokimi temperaturami.

Splošni pogoji

Saint-Gobain Gradbeni izdelki d.o.o. prevzema odgovornost v okviru splošnih prodajno - dobavnih pogojev za kvaliteto svojih izdelkov. Ker so vremenski in drugi pogoji pri izvedbi zelo različni, je potrebno zgornja navodila jemati kot splošne smernice brez garancije za izvedbo. Upoštevajte tudi uradne smernice, normative in podatke iz tehničnih listov. Podatki v gornjih navodilih nas ne zavezujejo, jemljite jih kot priporočila, sestavljena ob najnovejšem stanju tehnologije izvedbe. Predpostavljamo, da izvajalec obvlada izvedbene tehnike posameznih komponent. Zapisano nas v ničemer ne zavezuje.