Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše učinkovitosti spletne strani.
Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tukaj

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber.min brizgani omet

S000

weber.min brizgani omet
weber.min brizgani omet

Prednosti

  • mineralni brizgani omet na apneno-cementni osnovi v 43 zgodovinskih odtenkih
  • za ročni in strojni nanos

Mineralni plemeniti omet s fino strukturo za nanos z brizganjem (mlinček).

Mineralni obarvani plemeniti omet za dekorativno zaščito objektov pred atmosferskimi vplivi. Weber univerzalni brizgani omet spada v skupino klasičnih plemenitih ometov in je primeren predvsem za obnovo objektov. Zaradi ugodne cene pa se večkrat uporablja tudi za gospodarka poslopja.

Lastnosti izdelka

Lastnosti

Mineralni obarvani plemeniti omet za dekorativno zaščito objektov pred atmosferskimi vplivi. weber.min brizgani omet spada v skupino klasičnih plemenitih ometov in je primeren predvsem za obnovo objektov.

weber.min brizgani omet je vodoodbojen, visoko paroprepusten, odporen proti alkalijam, zmrzovanju in dimnim plinom, uravnava vlago, ni pralen in ne nabreka. Obarvani omet je v celoti odporen proti vplivom svetlobe, cementa in apna. Omet je negorljiv (gradbeni proizvod razreda A).

Gostota: 1,5 – 1,8 kg/dm3
Koeficient paroprepustnosti: μ = 15 – 17
Trdnosti po Ő – Norm B3340:
- tlačna trdnost › 1,5 N / mm2
- upogibna trdnost › 0,5 N / mm2

Struktura ometa:
enakomerno zrnata struktura

Zrnatosti:
cca. 1,5 mm

Barvni odtenki

43 standardnih barvnih odtenkov po Weber barvnem spektrumu (zgodovinski odtenki). Ne jamčimo za popolno ujemanje ali
ponovljivost barvnih odtenkov.

Podlaga

Primerna je vsaka enakomerno in dobro vpojna podlaga, ki je stabilna in se ne krči ter ne vsebuje vodotopnih primesi. Podlaga mora biti trdna in suha, skladno z DIN 18550. Ometi morajo biti pripravljeni skladno z veljavnimi normativi: apneno – cementni ometi po DIN 18550, strojni ometi na osnovi apneno – cementne malte ter toplotni ometi na osnovi stiropora ali perlita.

Surovinska sestava

Apno, cement, marmorni peski, barvni pigmenti, dodatki za vodoodbojnost, aditivi.

Pogoji uporabe

Temperatura pri izvedbi: vsaj +5°C podlage in zraka. Izogibamo se delu ob neposrednem osončenju in nevarnosti omočenja površin.

Pripomočki, orodja

Mešalo, zidarska žlica, večja posoda, kovinska letev, nerjaveča gladilka, orodje za praskanje, jekleno rezilo, metlica.

Vedra, posode in orodje takoj očistimo z vodo. Takoj moramo očistiti tudi vgrajene elemente na fasadi.

Splošni pogoji

Saint-Gobain Gradbeni izdelki d.o.o. prevzema odgovornost v okviru splošnih prodajno - dobavnih pogojev za kvaliteto svojih izdelkov. Ker so vremenski in drugi pogoji pri izvedbi zelo različni, je potrebno zgornja navodila jemati kot splošne smernice brez garancije za izvedbo. Upoštevajte tudi uradne smernice, normative in podatke iz tehničnih listov. Podatki v gornjih navodilih nas ne zavezujejo, jemljite jih kot priporočila, sestavljena ob najnovejšem stanju tehnologije izvedbe. Predpostavljamo, da izvajalec obvlada izvedbene tehnike posameznih komponent. Zapisano nas v ničemer ne zavezuje.

Dokumentacija

Tehnični list

Varnostni list

Izjava o lastnostih

Pošljite ali si prenesite dokumentacijo

Lahko pošljete dokumentacijo na določen elektronski naslov, ali pa si jo prenesite na svoj računalnik.

Priprava in Izvedba

Izvedba

Osnovni cementni obrizg:
Vse površine moramo popolnoma prekriti z Weber cementnim obrizgom ali cementnim obrizgom, pripravljenim v naslednji sestavi:
1 volumenski del portlandskega cementa in 3 volumenski deli ostrozrnatega peska brez glinenih primesi. Najprimernejši je pesek granulacije 0 – 7 mm, z malo finih delcev.

Grobi omet:
Na osnovni cementni obrizg nanesemo, v enakomerni debelini 20 – 25 mm, Weber grobi omet za strojni nanos ali apneno - cementni omet, pripravljen v naslednji sestavi: 2 volumenska dela gašenega ali hidriranega apna, 1 volumenski del portlandskega cementa in 9 do 11 volumenskih delov ostrozrnatega peska brez glinenih primesi. Najprimernejši je pesek granulacije 0 – 7 mm, z malo finih delcev. Enako mešalno razmerje uporabimo tudi pri izdelavi ometnih obrob (‘faž’). Grobi omet poravnamo z ustrezno letvijo – površina ometa mora ostati primerno hrapava. Pred nanosom finega ometa mora biti grobi omet popolnoma suh in stabiliziran. Ne smemo uporabljati dodatkov (na primer proti zmrzovanju).

Fini omet:
Sledi nanos Weber finega ometa ali finega ometa, pripravljenega v naslednji sestavi:
2 volumenska dela gašenega ali hidriranega apna, 1 volumenski del portlandskega cementa in 9 do 11 volumenskih delov ostrozrnatega peska brez glinenih primesi. Najprimernejši je pesek granulacije 0 – 2 mm. Grobi in fini omet morata biti pred nanosom weber.min brizganega ometa popolnoma suha in stabilizirana.

Obstoječe fasade
Pri obnovi mora biti podlaga očiščena slabo oprijemljivih delcev (stari ometi, barve). Pri čiščenju lahko uporabimo visokotlačni čistilec. Poškodovane dele fasade obnovimo z materiali, ki so po sestavi in strukturi enaki obstoječim. Pred nanosom weber.min brizganega ometa mora biti podlaga popolnoma suha in stabilizirana.

Priprava ometa:
weber.min brizgani omet pripravimo s čisto vodo tako, da sprva dodamo le toliko vode, da nastanejo vlažne grudice. V nadaljevanju vodo dodajamo postopoma, tako da postane zmes sprva gosto testasta in nato primerna za nanašanje (brizganje). Če za pripravo ometa uporabljamo mešalnik, moramo vsebino več mešalnikov medsebojno zmešati v primerno veliki posodi. Če omet pripravljamo ročno, moramo medsebojno zmešati vsebino več vreč. Po enakem postopku medsebojno mešamo blago različnih šarž. Pri izdelavi fasade moramo paziti, da je konsistenca ometa ves čas enaka. To je zelo pomembno za enakomeren videz fasadne površine. Med delom zmes stalno mešamo ter ne uporabljamo dodatkov (na primer proti zmrzovanju).


Predhodno omočenje:
Pred nanosom weber.min brizganega ometa površino, ki jo bomo obdelali v enem dnevu, enakomerno omočimo. Pri tem ne smemo pozabiti na parapete ter notranje dele okenskih in vratnih odprtin. S poskusnim nanosom ugotovimo, ali je površina primernoomočena (omet se ne suši prehitro oziroma ne drsi po površini).


Nanos ometa:
Omet nanašamo ročno ali strojno v dveh nanosih s časovnim zamikom 2. do 3. ur. V primeru pojava lis na fasadni površini ali izplavljanja apna priporočamo barvanje fasadne površine z weber.ton fasadno barvo v izbranem barvnem odtenku. Barvanje ne prekrije napak pri izvedbi! Stična mesta obdelujemo sveže na sveže. Stike ometov v različnih barvah izvajamo samo vertikalno.
Temperatura pri izvedbi: vsaj +5°C podlage in zraka. Izogibamo se delu ob neposrednem osončenju in nevarnosti omočenja površin.

Poraba

cca. 2,5 kg / m2

Embaliranje, Skladiščenje in Splošni napotki

Embaliranje

Mineralni plemeniti omet za nanos z brizganjem (mlinček).

Zmes v prahu

  • v 40 kg vrečah.

Skladiščenje

Do 6 mesecev pod pogoji, ki so predpisani za skladiščenje cementa.