Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše učinkovitosti spletne strani.
Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tukaj

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber 8601, toplotni omet

8601

weber 8601, toplotni omet
weber 8601, toplotni omet

Prednosti

  • dobra toplotna izolativnost
  • paroprepustnost
  • enostavna izdelava
  • za zunanje in notranje površine
  • ni primeren za uporabo na podzidku

 

weber 8601 je toplotni omet na perlitni osnovi s posebnim hidravličnim vezivom in se uporablja za izboljšanje toplotne zaščite na zunanjih in notranjih površinah pri novogradnjah ter obstoječih zgradbah. 

Lastnosti in prednosti toplotnega ometa:

Lastnosti izdelka

Lastnosti

Lahki mineralni agregati v weber 8601 toplotnem ometu izboljšujejo toplotno izolativnost zunanjih zidov. weber 8601 toplotni omet odlikujejo lahka in ekonomična priprava ter dobra sprijemljivost s podlago. Zaradi visoke poroznost je omet zelo paroprepusten in hkrati, zaradi ustreznih dodatkov, dobro toplotno izolativen, odporen proti zmrzovanju, alkalijam in je negorljiv. weber 8601 toplotni omet lahko uporabimo:

  • kot notranji omet: hladni prostori se znatno hitreje ogrejejo; bivalna klima je prijetnejša
  • kot zunanji omet: izboljša se akumuliranje toplote v zidu; priporočamo uporabo weber zaključnih slojev.


Koeficient toplotne prehodnosti: 0,13 W/m2K
Koeficient paroprepustnosti: µ= 11
Prostorninska masa p: 440 - 550 kg/m3
Tlačna trdnost: > 1,5 N / mm2

Podlaga

Primerna je vsaka enakomerno in dobro vpojna podlaga, ki je stabilna in se ne krči ter ne vsebuje vodotopnih primesi. Podlaga mora biti trdna in suha, skladno z DIN 18550. Za gradbene proizvode iz lesne volne je potrebno upoštevati navodila proizvajalca.

Pogoji uporabe

Temperatura pri izvedbi: vsaj +5°C podlage in zraka. Izogibamo se delu ob neposrednem osončenju in nevarnosti omočenja površin.

Pripomočki, orodja

Mešalo, zidarska žlica, večja posoda, kovinska letev, penasta gladilka.

Splošni pogoji

Saint-Gobain Gradbeni izdelki d.o.o. prevzema odgovornost v okviru splošnih prodajno - dobavnih pogojev za kvaliteto svojih izdelkov. Ker so vremenski in drugi pogoji pri izvedbi zelo različni, je potrebno zgornja navodila jemati kot splošne smernice brez garancije za izvedbo. Upoštevajte tudi uradne smernice, normative in podatke iz tehničnih listov. Podatki v gornjih navodilih nas ne zavezujejo, jemljite jih kot priporočila, sestavljena ob najnovejšem stanju tehnologije izvedbe. Predpostavljamo, da izvajalec obvlada izvedbene tehnike posameznih komponent. Zapisano nas v ničemer ne zavezuje.

Dokumentacija

Tehnični list

Varnostni list

Izjava o lastnostih

Pošljite ali si prenesite dokumentacijo

Lahko pošljete dokumentacijo na določen elektronski naslov, ali pa si jo prenesite na svoj računalnik.

Priprava in Izvedba

Izvedba

Osnovni cementni obrizg:
weber cementni obrizg nanašamo ročno. Dan pred nanosom cementnega obrizga celotno površino primerno omočimo z vodo. Zmes pripravimo s čisto vodo v konsistenci, primerni za nanašanje. weber cementni obrizg nanašamo na vlažno podlago tako, da prekrijemo celotno površino ter zapolnimo vse rege.

Priprava:
weber 8601 toplotni omet zmešamo s čisto vodo v ustreznem mešalu (čas mešanja je od 3 do 5 min., odvisno od mešala). Pri ročnem mešanju v primerno veliki posodi (vedno mešamo po več vreč skupaj) dodajamo vodo tako, da zmes sprva tvori vlažne grudice, nato postane gosto testasta ter na koncu togo plastična.

Ometne obrobe:
Pred nanosom weber 8601 toplotnega ometa izdelamo ometne obrobe iz istega materiala ali pa uporabimo plastične oziroma kovinske vodilne letve. Z nanosom weber 8601 toplotnega ometa začnemo takoj po izdelavi ometnih obrob oziroma vgradnji vodilnih letev.

Nanos ometa:
Pred nanosom weber 8601 toplotnega ometa podlago, če je potrebno, primerno omočimo. Omet nanesemo ročno z zidarsko žlico in poravnamo z ustrezno letvijo. Če obdelujemo zunanjo površino, kjer weber 8601 toplotni omet predstavlja podlago za določen zaključni sloj, površino obdelamo primerno vrsti zaključnega sloja (glej poglavje Zaključni omet).
Pri obdelavi notranjih površin nadaljnji zaključni sloj ni potreben. V tem primeru zaključni sloj weber 8601 toplotnega ometa, potem ko smo ga poravnali z ustrezno letvijo, zagladimo z gladilko iz penjene gume.
Da dosežemo ustrezno toplotno zaščito, naj znaša debelina nanosa ometa na zunanjih površinah najmanj 2 cm, na notranjih pa najmanj 1 cm. V toplem vremenu in pri močno vpojnih podlagah, weber 8601 toplotni omet v prvih 48 urah po nanosu zaščitimo pred prehitrim izsuševanjem z rahlim prhanjem s čisto vodo. Zaključni sloj nanesemo po zadostni otrditvi ometa (odvisno od vremenskih razmer, 1 cm ometa se suši od 7 do 10 dni).

Zaključni omet:
Na notranje, z letvijo posnete površine weber 8601 toplotnega ometa, običajno nanesemo sloj weber.san finega ometa ali sloj apnenega ometa (kateremu smo dodali ustrezno količino cementa). Dobro zaribani toplotni omet lahko neposredno premažemo z ustrezno barvo.
Zunanje površine weber 8601 toplotnega ometa zaščitimo z zaključnim slojem, ki je odporen na vremenske vplive.
Na z letvijo grobo posnete površine lahko neposredno nanesemo weber.min plemenite omete ali weber.san fini omet, natur, ki ga po osušitvi dvakrat premažemo z ustreznim premazom (weber.ton silikatno ali silikonsko fasadno barvo). Pri tem moramo upoštevati navodila za uporabo omenjenih proizvodov. Na fino zaglajene površine weber 8601 toplotnega ometa lahko neposredno nanesemo weber.pas silikatni, silikatno silikonski ali silikonski omet. Pri tem moramo upoštevati navodila za uporabo omenjenih proizvodov.

Poraba

1 vreča za cca. 2 m2
pri nanosu
v debelini 2 cm.

Embaliranje, Skladiščenje in Splošni napotki

Embaliranje

Toplotni omet na perlitni osnovi s posebnim hidravličnim vezivom.

Zmes v prahu

  • v 50 l vrečah.

Skladiščenje

Skladiščite v suhem prostoru pod pogoji, ki so predpisani za skladiščenje cementa.