Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje najboljše učinkovitosti spletne strani.
Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tukaj

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber.ton silikat

fasadna barva (A140, A147)

weber.ton silikat
weber.ton silikat

Prednosti

Silikatna fasadna barva v pastoznem stanju.

weber.ton silikatna fasadna barva je primerna za obnovo starih mineralnih fasadnih površin, fasad z vgrajenim sistemom toplotne izolacije ter barvanje ometov na osnovi umetnih smol. Uporabljamo jo tudi za barvanje fasadnih dekorativnih profilov. 

Lastnosti in prednosti fasadne barve:

Lastnosti izdelka

Barvni odtenki

weber barvna karta zaključnih slojev in ometov

301 barvni odtenek po weber barvni karti

Lahko izdelamo barvne odtenke izven standardne barvne karte.

Lastnosti

Odporna je na vremenske vplive in vplive svetlobe, je visoko paroprepustna, brez leska in z visoko pokrivnostjo.

 • Koeficient navzemanja vlage (w) < 0,05
 • Koeficient upora difuzije vodne pare (μ) 45
 • sd - vrednost v sistemu (m) 0,3

Surovinska sestava

Kalijevo vodno steklo, mineralna polnila, pigmenti, posebni aditivi, dodatki za vodoodbojnost.

Podlaga

Podlaga mora biti nepremična, nosilna, trdna, suha, brez razpok, prašnih delcev in ostankov maščob, saj ter opažnih olj.

Pogoji uporabe

Temperatura pri izvedbi: vsaj +5C podlage in zraka. Izogibamo se delu ob neposrednem osončenju in nevarnosti omočenja površin.

Pripomočki, orodja

Pleskarski valjček, čopič.

Vedra, posode in orodje takoj očistimo z vodo. Takoj moramo očistiti tudi vgrajene elemente na fasadi.

Splošni pogoji

Saint-Gobain Gradbeni izdelki d.o.o. prevzema odgovornost v okviru splošnih prodajno - dobavnih pogojev za kvaliteto svojih izdelkov. Ker so vremenski in drugi pogoji pri izvedbi zelo različni, je potrebno zgornja navodila jemati kot splošne smernice brez garancije za izvedbo. Upoštevajte tudi uradne smernice, normative in podatke iz tehničnih listov. Podatki v gornjih navodilih nas ne zavezujejo, jemljite jih kot priporočila, sestavljena ob najnovejšem stanju tehnologije izvedbe. Predpostavljamo, da izvajalec obvlada izvedbene tehnike posameznih komponent. Zapisano nas v ničemer ne zavezuje.

Dokumentacija

Pošljite ali si prenesite dokumentacijo

Lahko pošljete dokumentacijo na določen elektronski naslov, ali pa si jo prenesite na svoj računalnik.

Barvni odtenki

Barvna karta - 301 odtenek

Priprava in Izvedba

Izvedba

Pripravljalna dela:
Pri obnovitvenih delih moramo s podlage predhodno očistiti vse proste, lahko odpadajoče delce starega ometa ali ostanke premazov in jo skrbno oprati z vodo. Popravljeni in obnovljeni deli fasade morajo imeti enako strukturo kot stari deli, brez razpok. Strukturna raznolikost podlage povzroča neenakomerne barvne efekte, ki so vidni kot svetle ali temne lise. Fasadno površino lahko obnovimo z apneno – cementno malto, skladno z normativi. Za obnovo finega ometa ali preplastitev priporočamo weber.min fini omet, kateremu po potrebi dodamo weber sredstvo za sprijemljivost H. Stare organske premaze (disperzije, oljne premaze) odstranimo s pomočjo weber fasadnega lužila in vroče vode pod visokim pritiskom. Nato podlago temeljito operemo s čisto vodo. Čisto in suho podlago premažemo z weber silikatnim osnovnim premazom. Pred pričetkom del zaščitimo vse steklene, kovinske in lesene elemente na fasadi.

Navodila za delo:
weber.ton silikatno fasadno barvo pred uporabo dobro premešamo. Če delamo na večji površini, vsebino več veder zmešamo v primerno veliki posodi. Nanašamo jo na suho podlago s pleskarskim valjčkom ali čopičem. Pri tem pazimo, da barvo enakomerno porazdelimo po celotni površini. Nanos barve naj bo tanek. Barvo vedno nanašamo dvakrat (osnovni in pokrivni nanos). Posamezni nanosi si sledijo v 12 urnem zamiku. Za doseganje prave konsistence oziroma izdatnosti lahko weber.ton silikatni fasadni barvi dodamo čisto vodo (do 10%).

Poraba

 • fina podlaga:
  cca. 0,4 – 0,5 kg/m2,
  2 premaza
 • groba podlaga:
  cca. 0,5 – 0,8 kg / m2
  2 premaza

Poraba je vsakokrat odvisna od vrste in grobosti podlage.

Embaliranje, Skladiščenje in Splošni napotki

Embaliranje

Silikatna fasadna barva.

V vedrih po

 • 7 kg
 • 25 kg.

Skladiščenje

Do 12 mesecev v originalno zaprti embalaži, skladiščeno v suhem in zračnem prostoru, zaščiteno pred zmrzovanjem in visokimi temperaturami.